2023. november 13., hétfő

Hűvösvölgy és Remete-szurdok kör



Budai-hegység túra. Hűvösvölgy - Fazekas-hegy és bunker - Máriaremete - Remete-szurdok és barlang - Remeteszőlős és Hűvösvölgy volt az útvonal. A Remete-barlang feletti sziklára a kék sáv jelzésen érdemes kimenni, onnan volt az út legszebb kilátása!! Remeteszőlősön pedig egy múzeum-telefonfülke található, ahol Örkény egyperces novelláiból lehet meghallgatni! Jó 5 órás kör volt változatos utakon.

A Déli pályaudvarról a 61-es ( vagy az 56-os) villamossal érkezünk a Hűvösvölgyi végállomásig. A túra itt kezdődik és itt fejeződik be.

Videó:
Hűvösvölgy és Remete-szurdok








Fazekas-hegy



Úton Máriaremete felé



 A máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika, plébánia és zarándokhely Budapest II. kerületében, a Mária-úton. 1993 óta az Esztergom-Budapesti főegyházmegyéhez tartozik, a főegyházmegye jelenlegi főpásztora dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek. 





 




 A Remete-szurdok részén....



Remete-barlang. Ebben a barlangban tárták fel a régészek hazánkban a legteljesebb rétegsort, amelynek leletei az őskőkorszaktól a bronzkoron, a vaskoron, a római koron és a középkoron át napjainkig szinte minden, ezen a tájon élt embercsoport kultúrájának emlékét megőrizte.






Remeteszőlősön át.... Itt található a telefonfülke, melyben Örkény egyperces novelláiból hallgathatunk meg!











Villamos menetrendek a Déli Pályaudvar és a Hűvösvölgy között






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése